Hamarosan (2017. május 19-től) egy új gyümölcsös illattal bővül a Napsugár Gyertya webáruház kínálata, mégpedig az Eper és rebarbara illatú szójagyertyával. Addig is, ha már itt az eper szezon, próbáld ki az egyik kedvenc epres édességünket, az epres túrótortát. 

Ez a könnyű krémes túrótorta 3 részből áll, alul egy vékony piskóta réteg, középen túrós habkrém, felül pedig friss eprek.

epres turotorta szelet

Epres túrótorta hozzávalók:

(4 személyes adag)

Piskóta

3 tojás

60 gr kristálycukor (kb 3 evőkanál)

60 gr liszt (kb 3 evőkanál)

 

Túrós habkrém

125 ml habtejszín

250 gr túró

40 gr porcukor

fél citrom leve

 

Díszítés

friss eper ízlés szerint

 

Epres túrótorta elkészítése:

3 tojásból piskóta tésztát készítünk a következő módon: a tojásfehérjéket és a tojássárgákat 2 külön tálba tesszük. A habkészítést a tojássárgájával kezdjük: belekeverjük a cukor 1/3 részét és addig habosítjuk, amíg el nem kevertük benne a cukorszemcséket és fehéredni nem kezd. Majd a másik edényben a tojásfehérje habosítással folytatjuk. Habosítás közben szakaszosan adagoljuk hozzá a cukormennyiség maradék 2/3 részét. Egészen addig habosítjuk amíg szilárd, de még selymes állagú lesz.

A fehérjehabot egy fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a sárgájába, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet is. Figyeljünk arra, hogy ne keverjük túl a habot, mert összeesik. A piskóta tészta 160 fokos sütőben kb 30 perc alatt készül el. Ebből a mennyiségből egy kb 3 cm magas piskóta lesz, ha 18 cm-es átmérőjű tortafomában sütjük.

piskota teszta

Amíg sül a piskóta tészta, elkészíthetjük a túróhabot. Ehhez először a habtejszínt kemény habbá verjük, majd egy külön edényben villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet és hozzá keverjük a tejszínhabhoz.

tejszinhab  turos habkrem

Ha elkészült és kihűlt a piskóta, tegyük a tetejére a túróhabot és díszítsük ízlés szerint friss eperrel. Tálalás előtt legalább egy órára tegyük hűtőszekrénybe.

epres_turotorta

epres turotorta szelet

Jó étvágyat!

Epres túrótorta
Cimke:     

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás