Hamarosan (2017. május 19-től) egy új gyümölcsös illattal bővül a Napsugár Gyertya webáruház kínálata, mégpedig az Eper és rebarbara illatú szójagyertyával. Addig is, ha már itt az eper szezon, próbáld ki az egyik kedvenc epres édességünket, az epres túrótortát.
Ez a könnyű krémes túrótorta 3 részből áll, alul egy vékony piskóta réteg, középen túrós habkrém, felül pedig friss eprek.
Epres túrótorta hozzávalók:
(4 személyes adag)
Piskóta
3 tojás
60 gr kristálycukor (kb 3 evőkanál)
60 gr liszt (kb 3 evőkanál)
Túrós habkrém
125 ml habtejszín
250 gr túró
40 gr porcukor
fél citrom leve
Díszítés
friss eper ízlés szerint
Epres túrótorta elkészítése:
3 tojásból piskóta tésztát készítünk a következő módon: a tojásfehérjéket és a tojássárgákat 2 külön tálba tesszük. A habkészítést a tojássárgájával kezdjük: belekeverjük a cukor 1/3 részét és addig habosítjuk, amíg el nem kevertük benne a cukorszemcséket és fehéredni nem kezd. Majd a másik edényben a tojásfehérje habosítással folytatjuk. Habosítás közben szakaszosan adagoljuk hozzá a cukormennyiség maradék 2/3 részét. Egészen addig habosítjuk amíg szilárd, de még selymes állagú lesz.
A fehérjehabot egy fakanál segítségével óvatosan belekeverjük a sárgájába, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet is. Figyeljünk arra, hogy ne keverjük túl a habot, mert összeesik. A piskóta tészta 160 fokos sütőben kb 30 perc alatt készül el. Ebből a mennyiségből egy kb 3 cm magas piskóta lesz, ha 18 cm-es átmérőjű tortafomában sütjük.
Amíg sül a piskóta tészta, elkészíthetjük a túróhabot. Ehhez először a habtejszínt kemény habbá verjük, majd egy külön edényben villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet és hozzá keverjük a tejszínhabhoz.
Ha elkészült és kihűlt a piskóta, tegyük a tetejére a túróhabot és díszítsük ízlés szerint friss eperrel. Tálalás előtt legalább egy órára tegyük hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!